Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 26 de setembre de 2007

Igualtat extrema

CAN 12 – JAP 12
ROM 14 – POR 10

Els dos partits de la jornada d’avui han estat, probablement, dels més igualats disputats fins avui en aquesta RWC. L’enfrontament entre Japó i Canadà ha acabat, de fet, en el primer empat del campionat. La derrota d’ambdós equips en els tres partits precedents els empenyia a finalitzar la seva participació en aquest Mundial amb una bona imatge i, a ser possible, amb una victòria.

Els canadencs han sortit forts, però la seva empenta s’ha vist frenada per una defensa japonesa ben organitzada; a més, en la primera pilota habilitada a la seva disposició, Endo s’ha escapat d’un placatge, ha desbordat i ha plantat l’oval en zona de marca. A partir d’aquest moment, i gràcies a la tranquil•litat del 0-5 en el marcador, els japonesos s’han afermat en el terreny de joc amb una defensa agressiva que els nordamericans no han estat capaços de desbordar. En els segons quaranta minuts, però, la davantera canadenca ha treballat més a fons, i després de muntar un maul impressionant ha aconseguit l’assaig de l’empat de la mà del talonador Pat Riordan. L’agressivitat japonesa en defensa es deixa entreveure amb aquesta simple estadística: al minut 55, els japonesos havien realitzat 91 placatges per 31 dels canadencs. Hauria de ser la intel•ligència i la visió de joc de Morgan Williams el que trenqués l’empat en el marcador gràcies a una puntada recollida a la perfecció per van der Merwe en la zona de marca. A partir d’aquest moment, el partit guanyà en intensitat, i els darrers minuts han estat d’infart: els nipons han atacat apassionadament, i en el temps de descompte Japó ha aconseguit un assaig de la mà de Koji Taira. Amb el marcador a cero, la puntada d’Onishi ha permès als del país del Sol Naixent acabar amb la ratxa de tretze derrotes consecutives en la fase final mundialística.

Per la seva banda, Romania ha vençut la selecció portuguesa per un ajustat 14 a 10. En la seva primera participació en una fase final del Mundial, els lusitans no han pogut fer-se amb cap victòria però han deixat una imatge molt positiva entre els aficionats. De fet, han estat els Lobos els primers en aconseguir un assaig, fruit del seu domini en la possessió de l’ovalada (22’). No seria fins al segon temps que els romanesos canviarien el ritme del partit imposant-se per davantera: Tincu, acabat d’entrar després del descans, aconseguiria l’empat gràcies a un atac en maul (62’), i tot i la penalitat aconseguida per Malheiro pocs minuts després, serien els romanesos els qui aconseguirien acabar el partit per davant en el marcador gràcies a un segon assaig, aquest cop fruit d’un gran treball de la línia romanesa, de la mà de Corodeanu. Portugal torna a casa, mentre que a Romania li resta el partit que els ha d’enfrontar als All Blacks el proper dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada