Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 30 de setembre de 2007

Gal·les, de dol

NZ 85 – ROM 8
AUS 37 – CAN 6
GAL 34 – FIJI 38
ESC 18 – ITA 16

Dos partits destacaven avui d’entre els quatre enfrontaments de la RWC 2007. Tothom suposava una victòria meridional en el Nova Zelanda-Romania (per cert: nou assaig de Màrius Tincu!) i l’Austràlia-Canadà, com així ha sigut, però les prediccions pel Gal•les-Fiji i l’Itàlia-Escòcia eren força més obertes. I cap dels dos partits han decepcionat els seguidors.

Gal•les, a priori, comptava amb la major experiència en competicions d’alta volada, i així ho semblava voler demostrar quan als pocs minuts d’iniciar-se el partit una punta de Jones avançava els Dracs Vermells en el marcador. Però Fiji no ha tingut en cap moment cap atac de por escènica; és més, en vint minuts, els del Pacífic havien aconseguit dos assajos de gran qualitat que han començat a encendre el llum d’alerta entre els seguidors gal•lesos. La senyal d’alarma s’ha intensificat quan, a dos cops de càstig transformats per Nicky Little, s’hi ha sumat un nou assaig de Nera Akapusi: el 3 a 25 que apareixia en el marcador en el minut 25 del partit glaçava els cors a Cardiff. Ni l’assaig de Popham ha pocs minuts del final ha aconseguit escalfar els celtes: amb la davantera empenyent una melée a cinc metres, Popham només ha hagut de plantar l’oval sense gaire esforç.

Però molt havien de canviar les coses en el segon temps si Gal•les volia aconseguir la victòria, i la classificació per a la segona fase. I redéu si han canviat! No sabem si l’esperit de Phil Bennet ha baixat als vestidors per insuflar ànims al XV del Porro, però els jugadors gal•lesos han sortit amb una empenta envejable: han recordat el joc a la mà, i per uns moments ha mostrat detalls d’aquell campió del Grand Slam de fa tres anys. Shane Williams, Gareth Thomas i Mark Jones han capgirat el marcador en deu minuts. Fiji, però, es resistia a la derrota, i el peu de Nicky Little els ha permès després de dos cops de càstigs tornar a agafar la davantera en l’electrònic. L’encert de Little contrastava amb els errors de Hook, que per tres vegades no ha encertat a passar l’oval entre la hac. A vuit minuts del final, una recuperació de Martyn Williams ha esdevingut assaig després d’una gran cursa del tercera línia gal•lès; l’error en la transformació deixava un 34 a 31 en el marcador perillós per als interessos dels Dracs. I al final, la constància fijiana ha tingut el seu premi: després d’un parell d’envestides, Graham Dewes ha plantat l’oval en zona de marca gal•lesa a cinc minuts del final. Els gal•lesos presents a terres bretones han emmudit, i els que miraven el partit des de Newport o Cardiff, cal suposar que també. Amb el xiulet final, s’ha desbordat l’eufòria d’uns fijians que han esdevingut digníssims representants del rugby del Pacífic a quarts. Per la seva banda, els gal•lesos no podien creure’s l’eliminació; Gareth Thomas, en el seu partit número cent com a internacional, ha acabat menjant-se la samarreta.

Emocionant també el partit entre Escòcia i Itàlia, dues seleccions amb tradicions diferents però un nivell similar. No era cap secret que entre elles es disputarien la segona plaça del grup. I al final, el gat a l’aigua se l’han endut els del Card. Més assentats sobre la gespa, els escocesos han sabut aprofitar els dubtes inicials dels transalpins per agafar avantatge en el marcador gràcies al peu de Chris Patterson. Paradoxalment, l’expulsió temporal al sin bin de Bergamasco ha esperonat els italians, i un error en l’afermament de Rory Lamont ha permès un bon atac italià que ha culminat Troncon gràcies a la seva astúcia. La transformació els feu passar davant, i una penalitat transformada per Bortolussi semblava garantir un període de tranquil•litat després d’una bona fase de pressió sobre la zona de marca escocesa. Els intents italians d’allunyar-se més en el marcador gràcies al peu no han reeixit, i ha estat Patterson de nou qui ha transformat dos cops de càstig que han deixat un 12 a 10 en el marcador en finalitzar els primers quaranta minuts.

A l’inici del segon temps, el XV italià ha continuat el seu setge sobre la zona escocesa, però els errors en el joc a la mà i la manca de punteria amb el peu han impedit que aquest pressió es convertís en punts. Serà Escòcia qui del peu de Patterson de nou elevarà un 18 a 10 en el marcador (46’, 52’), que Bortolussi (55’, 62’) només ha pogut retallar. A quatre minuts del final, Itàlia ha gaudit d’una penalitat que no ha sabut aprofitar, i que li hauria valgut la victòria. Els transalpins hi han posat la voluntat, però al final, ha estat el XV del Card qui s’ha endut la victòria, i la classificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada