Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 8 de setembre de 2007

França 12 - Argentina 17

Com a norma general, a l’hora d’escriure i publicar les cròniques dels partits en aquest web reposem les imatges en la retina, païm tranquil•lament la cròniques i deixem que augmenti el nivell de sang en el torrent sanguini. Però avui, què carai, és Festa Grossa: ha començat el Mundial, i ho ha fet d’una manera sorprenent i garratibant. L’amfitriona i totpoderosa França, la selecció del Gall, ha caigut enfront d’uns Pumes que han estat, simplement, sublims.

Amb una defensa aferrissada i ordenada, i una voracitat envejable, el joc dels argentins ha descol•locat des de l’inici del matx el XV francès. Ja en els primers minuts s’ha avançat en el marcador gràcies a un cop de càstig de Contemponi, i no ha deixat en cap moment de comandar l’electrònic. Els francesos, a remolc, han vist com gairebé la totalitat del primer temps es jugava en el seu terreny de joc. Amb un 6 a 17 gràcies a un assaig de Corleto i finalitzats els primers quaranta minuts, el públic francès es temia el pitjor ...

A la represa, els locals han semblat recuperar la centralitat mental: joc ordenat, però poca cosa més. La defensa argentina aturada les envestides per terra, mar i aire; només en els moments puntuals en què cometien un error, apareixia la capacitat anàrquica del joc a la mà francès, o el temible maul d’una davantera menada ja, a la segona part, per un Chabal incomprensiblement assegut a la banqueta.

Però els dos cops de càstig d’Skrela no han servit de gaire més que per camuflar el resultat. Argentina ha sorprès tothom en el partit inaugural, i s’ha imposat per mèrits propis a una selecció francesa fluixa i temerosa. L'argentí Pichot, que disputa el seu quart mundial, ha estat clar a l'hora d'exposar els motius de la victòria puma: Potser no som els millors jugadors tècnicament o tàcticament. però la nostra inspiració és la passió i l'orgull quan vestim la nostra samarreta. Aquesta competició promet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada