Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 15 de setembre de 2007

Els campions, humiliats

ANG 0 - RSA 36

París, altre cop escenari d’una sorpresa. La jornada inaugural va ser el poder dels Pumes; avui dissabte, els Springboks han ridiculitzat el XV de la Rosa, vigent campió del món. Sense desplegar un joc espectacular: simplement amb la recepta de sempre. Les cames de Pietersen, saber aprofitar les oportunitats, la contundència de la davantera, la intel•ligència del Du Preez i el peu de Montgomery en les penalitats i transformacions; dit així sona fàcil, però no ho és pas.

A priori, l’enfrontament servia per dirimir el lideratge del grup. I Anglaterra n’ha sortit escaldada. Fins a uns extrems difícils d’assumir per una selecció nacional de la història i la categoria de l’anglesa. De tots els jugadors britànics, només Robinson ha estat a l’alçada: ni Catt ni Corry ni encara menys Farrell han respost a les expectatives. Els sudafricans han fet el seu partit, sense apretar: a la primera part, han aprofitat l’única jugada clara per aconseguir l’assaig. Però han errat tres drops, i un d’ells clars. En els segons quaranta minuts, el caos s’ha ensenyorit d’un XV de la Rosa perdut i sense nord. Déu potser salvi a la Reina, però a l’equip anglès no l’ha salvat avui ni Déu. En els moments finals del matx, l’anarquia a les files angleses ha estat a punt de costar-los un resultat de vergonya; però el sudafricans semblaven tenir-ne prou. Deixar Anglaterra a zero ja és un resultat per a ells, més que excel•lent.

La imatge del partit, però, ha estat la lesió de Robinson a mitjan segona part. En un intent per de desbordar la defensa sudafricana, el fullback anglès s’ha lesionat; immediatament, els sudafricans ham muntat un ruck defensiu lleu amb la simple intenció que els anglesos poguessin jugar l’oval a la banda per tal que el jugador fos atès. Els springboks han demostrat amb aquest simple gest, completament natural, que la seva mítica contundència defensiva no està renyida amb l’elegància i el fair play. I això, senyores i senyores, val tant com els punts aconseguits.

Diu el clàssic que París bé val una missa. Avui, per als anglesos, ha estat més aviat un funeral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada