Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 29 d’abril de 2007

USAP 15 -Biarritz 23

Cinc derrotes en cinc partits. Aquest és el bagatge dels Arlequins en els darrers enfrontaments amb el Biarritz Olympique, vigent campió del Top 14. I el que és més preocupant: a tres jornades del final de la fase regular, l’USAP ha abandonat el grup capdavanter i ja no depèn d’ella mateixa per aconseguir el passi a semifinals.

I no és pot dir pas que el partit comencés malament: amb un Estadi ple fins dalt i una forta (i sorollosa) presència basca, els catalans van contrarestar durant els primers quaranta minuts el joc dels visitants: amb una davantera pesada, controlaven el ritme i aconseguien dues penalitats (7’, 30’) que aixecaven un 6 a 0 en el marcador i feien que els seguidors usapistes, La Lleganya inclosa, oblidéssim el sol de justícia que ens escalfava el cap i evaporava les cerveses. Fins i tot vam arribar a veure una penalitat errada per Yachvili: ens les prometíem felices!Però, a la represa, van canviar les tornes. Un cop de càstig transformat acostava els bascos en el marcador. Però la jugada clau va produir-se en el minut 48: una passada de Marty a Porical a la banda dreta de l’atac l’interceptà Bobo, que plantà l’oval en zona de marca després de seixanta metres de carrera. Del 6 a 3 passàvem al 6 a 10, i podríem dir que els catalans ja no es van refer d’aquesta pífia; el mateix Marty així ho reconeixia després: Assumeixo el meu error. Aquest assaig ens ha fet molt mal. La tasca de desgast de la primera part, a més, acabaria passant factura; la davantera cada cop arribava més tard, i els forats en la defensa basca eren impossibles de trobar. Laharrague contesta de nou amb dues penalitats (54’, 59’), però molt possiblement en el segon cas hauria d’haver jugat a touche: s’estava a prop de la zona de marca i una darrera empenta de la davantera hauria pogut aconseguir un assaig col•lectiu, de força. Però hom tria xutar. I si algú defensava aferrissadament l’opció de pals, va haver de callar al minut: un error en el placatge habilitava Thomas Lievremont per aconseguir l’assaig sota pals (12-20). Després, un drop del cantó basc, una penalitat de la banda catalana, i quatre punts que volen de l’Estadi.


L’USAP, que no aconseguí el bonus defensiu, queda despenjada de la lluita per les semifinals; els tres partits restants de fase regular (Stade Français, Agen, Montpellier) es revelen com tres finals. Biarritz, per la seva banda, escala fins a la quarta posició i, paradoxalment, s’hi estableix amb ... 66 (!!!!) punts.


En sortir de l’Estadi vam aconseguir la revista dels Angelets de la Terra. A la pàgina 8, hi apareix un article de la Penya La Lleganya amb fotografia; qui no es consola, abans de dues hores i mitja de cotxe, és perquè no vol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada