Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 11 de març de 2007

Anglaterra 26 – França 18

El partit d’aquesta tarda a l’Estadi de Twickenham ha mantingut la línia dels dos enfrontaments d’ahir: emoció fins al final, i resultat sorprenent. Amb un XV de la Rosa marcat per l’absència de Wilko i un historial recent força irregular, França partia com a favorita; oimés si tenim en compte que una victòria en el feu anglès implicava automàticament aconseguir el Torneig i reservar-se un alt percentatge de possibilitats de fer-se amb el Grand Slam la darrera jornada.

Però aquesta quarta jornada del Sis Nacions era la reservada a l’efecte Alícia: el món al revés. Si bé la primera part ha mantingut un guió més o menys previsible, amb els peus de David Skrela i Toby Flood com a protagonistes, la segona part ha servit a la davantera i la línia angleses per capgirar les tornes. El 9 a 12 del descans ha estat capgirat per un assaig de Flood als vuit minuts de la represa, gràcies a una habilitació de Mike Catt (que, en la seva reaparició, ha exercit la capitania del XV de la Rosa). El XV del Gall no ha estat capaç d’imposar el seu clàssic joc a la mà, i ha hagut de dependre del peu de Dimitri Yachvili per tal de tornar a comptar amb la iniciativa en el marcador (53’, 58’). Però, amb el 18 a 16 en el marcador, Shane Geraghty –que acabava d’entrar en substitució de Flood- ha aconseguit transformar de nou una penalitat que feia somiar els anglesos en una victòria a l’abast: el Swing Low, Sweet Chariot ha retronat per les grades de Twickenham, i empès a parts iguals per l’ambició i el públic, Geraghty ha desbordat la defensa gal•la i, després d’un possible avant de Catt, Mike Tindall ha aconseguit clavar l’oval en zona de marca francesa a set minuts del final. Amb el 26 a 18, França ha patit un atac d’urgència que, a diferència de fa unes setmanes a Croke Park, no ha sabut concretar en res més que possessió de la pilota.

Amb aquesta victòria, Anglaterra, França i Irlanda empaten a tres victòries al capdavant del Torneig. Els resultats de la darrera jornada confirmaran quin dels tres equips es fa amb el títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada