Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 25 de febrer de 2007

Escòcia i Anglaterra, triturades

Poc s’esperaven ahir els espectadors de Murrayfield els sis minuts protagonitzats per l’esquadra transalpina dirigida per Berbizier. El rugby italià ha millorat molt el seu nivell des de les seves primeres passes al Sis Nacions el 2000; bona mostra va ser la brillant segona part a Twickenham de fa quinze dies, amb assaig inclòs. Però el que van protagonitzat els azurri a la Catedral Escocesa, passarà als annals de la història. Sis minuts, tres errors escocesos, tres assajos italians, el partit trencat amb un 0 a 21 i, a partir d’aquí, poca cosa més. Consistència defensiva dels visitants, joc tènue dels locals. Escòcia humiliada a casa per un 17 a 37 que ha deixat els escocesos glaçats.

Com glaçats també van quedar els seguidors del XV de la Rosa. El partit que enfrontava Anglaterra a Irlanda, a Croke Park, tenia la seva èpica: ni la pluja se’l va voler perdre! La darrera vegada que anglesos uniformats van entrar a Croke Park va ser per perpetrar el Diumenge Sagnant. Fins i tot els diaris catalans, que només parlen de rugby quan els falta teca, van dedicar ahir una pàgina sencera, amb error inclòs, a l’entorn d’aquest matx. Però més enllà de la història, el que es decidia sobre la gespa d’aquest mític estadi era la candidatura a la Triple Corona.

Anglaterra es va avançar al minut i mig de joc, amb un cop de càstig a càrrec de Wilko. No va ser sinó un miratge. Amb un encert al peu d’O’Gara brutal, i una contundència gairebé forassenyada per part de la davantera del Trèvol, Irlanda va fer-se seu el partit, i va aprofitar amb escreix l’expulsió temporal de Danny Grewcock, clavant dos assajos (Givan Dempsey i David Wallace). Al final del primer temps, els locals disposaven d’un còmode 23 a 3 en el marcador. Al segon temps, Anglaterra va intentar controlar un pèl la situació en els primers minuts, gràcies sobretot a un assaig del debutant David Streetle. Però aviat els irlandesos es van treure la son de les orelles, i contraatacaren amb força i valentia: un assaig amb fly inclòs de Shane Horgan, i una intercepció que a un minut del final Isaac Boss plantà en zona de marca, aixecaren el 43 al marcador. La humiliació es consumava, i rius de Guinness van començar a brollar dels sortidors del pubs de l’Illa Esmeralda. La crida d’Irlanda havia tingut el seu efecte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada