Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 28 de març de 2004

Tet 22 - Elna 18

Explica l’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís que "hi ha un lligam ininterromput entre el club més petit de la comarca més perduda i el grandiós equip dels All Black". I era aquesta, una idea que als membres de la Penya la Lleganya de Vilanova i la Geltrú ens agradava creure...

Doncs bé, el passat diumenge 28 vàrem poder comprovar que és de veres el que explica el Sr. Lluís. S’enfrontaven dos equips del Rosselló: L’Entente La Tet i l’Elna, de 3ª Federal. Però tot i la modèstia de la categoria, la intensitat del joc (amb diverses amonestacions i alguna expulsió), la lluita en la defensa de l’honor del conjunt i l’esclat i apoteosi final que visquérem en el Parc d’Esports de Pesillà de la Ribera no vàrem tenir res que envejar a l’expectació que aixeca una semifinal de la copa d’Europa. I és que poguérem fotografiar-nos amb els dos jugadors argentins de l’USAP (Alejandro Moreno i Rimas Alvarez), saludar un dels grans segona línia de l’USAP de tots els temps (Jean-François Imbernon) i conèixer a un senyor molt tímid que resultà que jugà de centre en aquell mític equip de l’USAP que l’any 55 guanyà el campionat de França contra el Lourdais i una setmana més tard la Challenge Yves du Manoir contra el Mazamet.

Així doncs, amb un estadi ple (uns 1500 aficionats) l’Entente La Tet (l’equip de Pesillà de la Ribera) guanyava per 19 a 18 l’Elna, aconseguia la 1ª plaça de la classificació i deixava a tots els que s’havien desplaçat des del sud del Rosselló a la vall del Tet sense la venjança esperada (en l’anterior matx l’equip de Pesillà es va imposar a l’Elna per un drop al darrer minut).

Tal com ens digué un dels espectadors locals en els primers minuts del partit la marinada que resseguia la vall del Tet seria determinant pel resultat final. Amb el vent a favor l’Elna aconseguiria 2 assajos (minuts 13 i 43) sense transformar-ne cap. Amb un joc més ordenat dominà el 1º temps amb un resultat de 3 a 13.

En el 2º temps l’Entente la Tet, ja amb el vent a favor i amb l’ordre que anà imposant a poc a poc el mig de melée Jacques Basset (que no veiem en acció des de la final de Dublín) aconseguí capgirar el resultat amb dos assajos: al minut 29 (assaig col•lectiu), i al minut 35 amb una impressionant jugada a la mà que travessà el camp de banda a banda, intervenint-hi una bona part de l’equip.

En fi, una gran tarda de rugbi català només emmascarada per la recent mort del president dels Amics de Pesillà, al qual se li reté un emotiu minut de silenci abans de començar el partit.

Joan Lègolas Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada